Cutia de viteze manuala

Un alt criteriu n funcie de care se decide intervalul de schimb pentru uleiul din cutia de viteze este tipul de transmisie: automat sau manual; n cazul cutiilor de viteze automate uleiul se schimb mai des dect n cazul celor manuale.

De exemplu n primul exemplu (Motor 1) cutia de viteze este cu doi arbori, traciune fa, deoarece raportul de priz direct (treapta a patra) nu are valoarea 1. 00 ci este apropiat (1. 03). n cazul exemplului cu Motor 2 cutia de viteze este cu trei arbori, traciune spate, deoarece treapt de priz direct are valoare 1. 00. n Ce tip de ulei se folosete? Un aspect foarte important ce ine de schimbul uleiului n cutia de viteze este folosirea tipului de ulei corect, specificat de Cauti Cutie de viteze manuala pentru masina ta?

Cumpara online de la automobilus. ro si primesti rapid comanda, in 24 de ore. Ulei pentru cutia de viteza? Sigurante si baterii? Daca ai nevoie de produse universale pentru masina ta, aici le vei gasi. Cutia manuala de viteze este mai rezistenta Transmisiile automate sunt mai fragile si implicit mai predispuse la probleme, insa o cutie manuala folosita cum trebuie te poate tine sute de mii de kilometri fara nicio problema.

Cutia de viteze se mai cheama si transmisie. Cutia este un mecanism complex ce transmite miscarea de rotatie a motorului, rotilor. Cutia are mai multe trepte, pentru a pastra aceeasi turatie a motorului, dar crescand viteza de deplasare.

Pn acum civa ani, cutiile automate nu erau privite cu ochi buni de oferii romni. Acum, ns, lucrurile sau schimbat Cel mai mare avantaj la cutia manuala este frana de motor mult mai buna decat la cutia automata.

Asta inseamna un consum mai mic si o uzura mai mica a plachetilor mai ales daca masina este una grea 1, 5 tone. cutia de viteze manuala. cutia de viteze automata. In acest articol vom discuta in speta de functionarea cutiei de viteze manuale. Principiul de functionare al cutiei de viteze manuale: La cutiile de viteze manuale, Daca o cutie de viteze manuala a fost reparata, aceasta poate functiona in continuare fara probleme sute de mii de kilometri.

Lubrifiantul trebuie inlocuit periodic dar nu la fel de frecvent ca la cutia automata. Uleiul la cutia automata se schimba mai des decat uleiul la cutia manuala.

Pentru a fi sigur ca folosesti un ulei pentru cutia de viteze potrivit pentru masina ta, citeste cu atentie informatiile din cartea tehnica, pentru ca acolo vei gasi indicatii legate clare despre ingrijirea componentelor. In cazul in care ai turnat o cantitate de Cutia de viteze este un ansamblu de roi dinate care servete la transformarea forei i transmiterea micrii de rotaie la diferite agregate sau vehicule. Ea este o component din lanul cinematic al transmisiei care permite lrgirea gamei de turaii i dePhone: (218) 638-1996 x 5392

Email: [email protected]